Songan

v.l.n.r. Songan, Noëlla, Cadanz en Djoek

geb.dat. 2-10-2008


vader   : Andor-Boy van Marjan's Meute
moeder:  Nyrvana vom Böhmerwald
Een grote wens van Lex ging in vervulling, toen Boy vader werd en 1 van de reutjes bij ons zou komen wonen. Het was moeilijk kiezen, er werden maar liefst 8 reutjes geboren. Maar bandje blauw is het geworden en hij kreeg de naam Songan, wat sterk betekent. Die naam doet hij absoluut eer aan, want hij is de sterkste en met zijn 56 kilo ook de zwaarste hond die we hebben.

Eindelijk was daar de dag dat we hem op konden halen en werd hij als eerste voorgesteld aan Otis, de alpha reu van de roedel.

Het hele Vijfspan was mee en onderweg naar huis maakten we een kleine wandeling in het bos, zodat alle roedelleden kennis met hem konden maken.
Eenmaal thuis was hij ook meteen thuis en na het verkennen van zijn nieuwe onderkomen was al snel de speelgoedmand ontdekt en het duurde niet lang voordat die helemaal leeg werd gehaald.
Hij groeide uit tot een knappe puber met als groot voorbeeld zijn roedelgenoot Djoek, die maar 9 maanden ouder is.
Hij ging gehoorzaamheidscursussen doen, maar helaas bleek dat hij niet de werklust van zijn vader had meegekregen. Jammer, want dat is waar ik op had gehoopt. Na 3 gehoorzaamheidscursussen toch met goed gevolg te hebben doorlopen, zijn we daarmee gestopt. Hij vond wel het apporteren leuk en dat laat ik hem nog regelmatig doen.
Geprobeerd of hij in andere cursussen interesse had, behendigheid gedaan, treibball, GG fun, maar niks kon zijn aandacht lang vasthouden. Het enige waar hij fanatiek in was, is speuren. Maar zijn gedrevenheid ging zo ver, dat hij niet te houden was aan de lijn en ik na elke speurtraining geradbraakt thuis kwam. Dat was voor mij dus niet zo'n succes!
We hebben een paar keer een show gelopen waar hij een uitmuntend behaalde.

Hij ging altijd mee naar de agilitywedstrijden die ik met mijn 2 Aussieboys liep. Geweldig vond hij het, ook al zat hij alleen maar in de tent.
We wandelden op die dagen natuurlijk wel veel en hij genoot er echt van.
Hij is toch een plaatje zoals hij daar in de tent zit, helemaal afgezet, zodat ze zich vrij konden bewegen.
Hij is een kanjer!Nadat hij een keer vader is geworden is teruggetrokken als dekreu. Hij begon te kwakkelen met zijn gezondheid.
Hij kreeg een spijsverteringsstoornis en heeft een epileptische aanval gehad, ook tobt hij met zijn rug. Al met al best een beetje een kasplantje, wat heel goed aan hem te merken is. Hij is snel moe, hardlopen en fietsen kan niet meer.
Maar hij is een lieve kanjer, die alles kan hebben van Noëlla. Ze hangt in zijn kraag als we buiten lopen en van die mooie volle kraag is niet veel meer over gebleven. Hij vindt alles goed van haar, hij heeft een gouden hart en we hopen van harte dat hij oud mag worden.

Songan is overleden op 20-2-2018. Zie mijn blog van die datum.


foto album Songan


Geen opmerkingen:

Een reactie posten