Noëlla

v.l.n.r. Noëlla, Cadanz, Songan en Djoek

Cartouche-Noëlla des Quatre Montagnes
geb.dat. 25-2-2013vader   : Andor-Boy van Marjan's Meute
moeder: Fiona-Diva van Stoopy
Er waren 4 teefjes om uit te kiezen in het nest van mama Diva. Ik wilde graag een levendige pup, ééntje die het leuk zou gaan vinden om samen met mij allerlei trainingen te gaan volgen. Met een werklustige vader en moeder zou dat toch moeten lukken. Dus het karakter moest de keuze gaan bepalen. Naarmate de pups ouder werden was er altijd weer 'bandje groen' wat aan mijn wensen leek te voldoen. Zij is het ook geworden: Cartouche!
Altijd als we gingen puppyknuffelen was zij degene die nog in beweging was als de anderen al weer sliepen. Een nieuw speeltje werd meteen onderzocht.Maar zo bezig als ze kan zijn, ze houdt ook van lekker kroelen. Zodra ik op de bank ga zitten komt ze even gezellig bij me liggen, lekker dicht tegen me aan. Niet al te lang natuurlijk, want misschien is er wel iemand die wil spelen.
Cadanz en Songan zijn echt haar maatjes. In huis is Cadanz favoriet, ze houdt hem wel bezig. Die twee vrijen wat af en ze lijken altijd 'in love'.
Met Djoek kan ze uitbundig stoeien, wel altijd in een onderdanige positie. Voor hem heeft ze ontzag.
Ook met Songan kan ze uitbundig stoeien, maar op een totaal andere manier en buiten zijn ze samen zwaan kleef aan. Je ziet geen Songan zonder Noëlla en bij hem hing ze constant in zijn kraag, met als gevolg dat hij geen kraag meer over hield. Hij vindt alles goed van haar! Daarom loopt ze nu buiten met een bal.
Modder en water, je kan haar geen groter plezier doen, waterbakken zijn leuk om leeg te kieperen , maar nog leuker is het om helemaal het water in te kunnen, wat ze dan ook vol overgave doet. Ze kan zwemmen, tijdens de puppycursus hebben we puppyzwemles gehad, wat erg leuk was om te doen.
Na de puppycursus hebben we met veel plezier clickertraining gevolgd, waar we op een speelse manier leuke oefeningen kregen. We gingen ook naar ringtraining, waar je leert hoe een hond voor te brengen op een show en het is ook een goede socialisatietraining geweest voor mijn kleine meisje.
In het najaar 2013 zijn we geslaagd voor de gehoorzaamheid A cursus. We zijn ook voor de gehoorzaamheid B cursus geslaagd. We hebben een aantal seizoenen treibball training gedaan en een seizoen Nadac Hoopers.
Omdat ze graag wil werken en tot nu toe alles leuk vindt om te doen, deden we ook mee aan allerlei workshops.
Met veel plezier doen we allerlei korte cursussen. Een cursus zoeken en apporteren, favoriete bezigheid van haar en een cursus speuren hebben we gedaan. Ook aan een cursus fysiek fit, met balans en gymnastiekoefeningen hebben we met veel plezier deelgenomen, alsmede een workshop TTouch.
Daarna zijn er nog genoeg korte cursussen om te doen, dus we kunnen aardig bezig blijven. We hebben ons nu ingeschreven voor een cursus detectiewerk, die binnenkort van start gaat.
Ondertussen is ze tot een mooie meid uitgegroeid, wat gaat dat snel. Ze is prachtig diep zwart van kleur met een mooie donkere tan aftekening.

Inmiddels hebben we er een paar jaar detectie op zitten en zijn we volop bezig met speuren.

foto album Noëlla

Geen opmerkingen:

Een reactie posten