Cadanz

achterpootjes op oefenen in de tuin op een zonnige wintermiddag
v.l.n.r. Cadanz, Songan, Djoek en Noëlla

Comic Cadanz of Clan Miphydes - nestnaam Chopard - onze Australian Shepherd is de oudste van ons roedeltje.

geb.dat. 9-5-2005

In mei 2016 is hij 11 jaar geworden. Hopelijk kunnen we nog lang van hem genieten.
Hij is het allerliefste vriendje van Noëlla, ons enige dametje in de groep.
Maar hij is ook dikke maatjes met de twee ODH mannen.
Cadanz is een heerlijke hond die enorm van knuffelen houdt. Iets waar wij geen enkel bezwaar tegen hebben.
Een hond met een heel eigen karakter. We zeggen wel eens, Cadanz is een kat in een hondenjas. Wij zijn er voor hem en regels zijn er voor de andere honden, iets waar hij zich niet druk om maakt.
Maar ach, zeker op deze leeftijd mag een beetje ondeugd wel!


Mama Phyrne kende ik van de behendigheidswedstrijden en ik heb menig rondje van haar bewonderd als ze enthousiast blaffend haar parcours liep. Toen ik las dat ze haar laatste nestje zou krijgen en ik de prachtige red merle reu zag waarvoor ze helemaal naar Frankrijk zou reizen, heb ik me onmiddellijk aangemeld voor een pup.

mama red tri color: Horseman's Phrenitic Phyrne
papa red merle: Puzzle Red Thunder les Yeux de Crystal

Naast het blue merle van Otis wilde ik er heel graag een red merle reutje bij. De keus viel uiteindelijk op Chopard.
Na de kennismaking thuis met de rest van de roedel, wat probleemloos verliep, ging hij op ontdekkingstocht door de tuin en het huis, zonder zich ook maar iets aan te trekken van het aantal en formaat viervoeters wat al in huis rondliep. 


samen met Otis
Hij kon het met de hele roedel vanaf het eerste moment goed vinden, maar zijn speciale maatje was vanaf dag 1 Otis. Onafscheidelijk waren ze. Hij kon helemaal in Otis wegkruipen om zo samen in slaap te vallen. In Boy zag hij zijn grote beschermer, die hem tijdens de wandelingen niet uit het oog verloor en hem nauwlettend in de gaten hield en ook bij hem kon hij leunend tegen zijn grote poten aan heerlijk in slaap vallen. Ook met Djoek heeft hij een bijzondere band, hij is vanaf het begin zijn knuffelmaatje.

Boy zijn grote beschermer


knuffelen met Djoek
We gingen natuurlijk naar puppytraining en vervolgens hebben we nog een aantal gehoorzaamheidstrainingen gedaan, voordat we agility en flyballcursussen gingen volgen. In agility had hij niet echt veel interesse, al hebben we het wel geprobeerd en de nodige wedstrijden gelopen. Flyball vond hij het einde en we hebben met heel veel plezier aan flyballtoernooien meegedaan. Ook heeft hij zich op een aantal shows laten zien en kreeg hij altijd mooie keurrapporten en Uitmuntend beoordelingen.
Hij is één keer vader geworden van 8 prachtige kinderen.

agility

flyball
Kampioensclubmatch Australian Shepherd Club Nederland
samen met Noëlla
Maar voor alles is hij onze grote knuffel. Hij vindt het heerlijk om bij ons op de bank te kroelen en dat is wat wij zo heerlijk aan hem vinden.
Zijn verdraagzaamheid naar Noëlla is soms te groot, maar het is geweldig leuk om die 2 samen te zien stoeien en vrijen. Het is een voortdurend verliefd stelletje!
Onze mooie lieve vent, een opvallende verschijning tussen de 3 Oudduitse Herders.

Op 1 mei 2018 is mijn lieve rode vriendje ingeslapen. Ons zonnetje is er niet meer, zie mijn blog op 1 mei 2018. Hij is net geen 13 jaar geworden.

fotoalbum Cadanz


Geen opmerkingen:

Een reactie posten