Ben

Met de komst van Ben is het Vijfspan weer compleet
v.l.n.r. Songan, Ben, Cadanz, Noëlla en Djoek

Angel of Wassenaer's Lebadel-Ben

geb.dat. 20-4-2017
Op deze foto een half jaar jong


mama: Angel of Wassenaer's Fanuël-Fee
papa:   Ultrafire of the Heart of Lothian (Dollar)Na het overlijden van Boy en Djoek die inmiddels al ruim 9 jaar oud is, was Lex toe aan een nieuw pupje. Over de naam had Lex al lang nagedacht . . Ben zou de kleine man gaan heten, want het zou weer een reutje worden.
Aan de komst van Ben is een emotionele achtbaan vooraf gegaan. Na een lange tijd vol verwachting te hebben uitgekeken naar een nieuwe pup, was zijn komst bijna niet doorgegaan vanwege de ziekte van Lex. Maar na een spannende tijd kon toch de beslissing genomen worden om Ben te laten komen. We hadden het geluk dat de lieve fokker van Ben heeft gewacht om hem aan een ander toe te wijzen, tot het absoluut zeker was of het wel of niet door kon gaan.
Wat een prachtige nieuwe start voor Lex, want zo voelde het na het overwinnen van zijn ziekte en een nieuw pupje voor hem.

Ben is een heerlijk kereltje, hij wond meteen Noëlla om zijn kleine pootjes, vanaf de eerste dag heeft ze hem bemoederd. Ook Cadanz en Songan waren meteen verkocht, maar die 2 zijn dan ook echte puppy liefhebbers. Djoek moet altijd even wennen en dat is niet erg. Nadat hij Ben goed duidelijk heeft gemaakt dat zijn staart niet om aan te sjorren is, weet Ben voor wie hij ontzag moet hebben. Het gaat overigens heel goed tussen die 2.

Noëlla en Ben
Songan en Ben
Cadanz en Ben
In het nest had Ben al voor Lex gekozen en ook thuis gekomen was Lex de persoon waar hij meteen naartoe trok en achterna liep en nog steeds loopt.
Hij is een slim kereltje, doet alles wat hij moet doen alsof hij nooit anders gedaan heeft. Het heeft ook z’n nadelen zo’n slimmerik. Hij kan hardnekkig volhouden in wat niet mag, bijvoorbeeld Noëlla in haar staart bijten, wat ze echt niet leuk vindt. Noëlla corrigeert hem niet en dat weet hij!
Hij heeft inmiddels een hele leuke puppycursus goed doorlopen en kreeg een mooi certificaat aan het eind er van. Net als van de beginnerscursus die er op volgde en nu doen Lex en hij een vervolgcursus. Na 2 vervolgcursussen konden ze daar niet verder en zijn ze ingestapt bij een andere hondenschool en zijn er al met hun 2e cursus gehoorzaamheid bezig.
Ook hebben ze een korte cursus puppygym gevolgd, wat erg goed is voor het ontdekken van wat hij allemaal kan met zijn lichaam en zijn 4 poten.
Ze zijn begonnen met een cursus speuren, wat hij al heel beheerst en netjes doet.
Ben is een aanwinst voor het Vijfspan, met zijn totaal afwijkende kleuren van de rest is hij een blikvanger als hij buiten loopt. 

Op zijn eerste show in de ‘baby’ klasse haalde hij een eerste plaats ‘veelbelovend’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten