vrijdag 13 april 2018

Cadanz echo 13-4-2018

Ben houdt de wacht bij Cadanz die zich niet goed voelde
Afgelopen dinsdagavond merkte ik dat Cadanz pijn kreeg bij het plassen. Meteen de DA gebeld om een afspraak voor de volgende dag te maken. De volgende ochtend ging ook het plassen heel moeizaam en Cadanz had nog meer pijn gekregen. Hij liep helemaal krom. Opnieuw de DA gebeld en we konden al eerder ’s morgens komen.
In eerste instantie dacht de DA aan een blaasontsteking. De prostaat voelde goed aan en de nierwaarden waren ook goed.
Op mijn vraag of het blaasgruis of blaasstenen konden zijn, dacht hij van niet. De blaas was leeg, Cadanz kon zich al ging het moeizaam toch leegplassen.
Dus een AB kuur meegekregen tegen de blaasontsteking. Na 2 dagen zou er verbetering moeten optreden.
Door de AB had hij minder pijn, dat wel, maar het plassen ging nog steeds even moeizaam.
Vrijdagmorgen de DA weer gebeld en een afspraak gemaakt voor een echo. We gingen er met gemengde gevoelens naartoe.
De echo bracht geen goed nieuws. Het was bijna Cadanz zijn laatste dag geweest.
Cadanz heeft een laagje steentjes in zijn blaas. Één was er in zijn urinebuis terecht gekomen. Was toen we bij de DA waren zijn blaas nog leeg, nu was hij behoorlijk vol.
Om van de blaasstenen af te komen zou een heel vervelende operatie nodig zijn. Kun je doen bij een gezonde hond die nog niet zo oud is, maar bij Cadanz gaan we dat niet meer doen. Was ook het advies wat we kregen.
Er is een katheter geplaatst om te kijken waar het steentje zat en om te proberen het terug te duwen in de blaas. Was in eerste instantie geen succes. Maar door er met druk water doorheen te spuiten is het toch gelukt om de steen terug in de blaas te krijgen. De blaas is ook meteen leeggemaakt wat voor ons ventje een hele opluchting was. Als het niet gelukt zou zijn was dit zijn laatste dag geweest. Is erg pijnlijk volgens de radioloog.
De vraag is alleen hoe lang het nog goed gaat. Het kan bij de eerst volgende keer plassen al weer mis gaan. Maar kan ook nog even goed gaan. Is niet te voorspellen.
Omdat hij ook steeds overgeeft is er niet alleen een echo van de blaas gemaakt, maar van al zijn organen. Zag er allemaal prima uit, behalve zijn lever. Daar zit een flinke tumor.
Ook een reden om hem niet meer te laten opereren.
Onze Cadanz is een hond van de dag geworden. Hij leeft nu in reservetijd.

Een hele tijd heeft hij op zijn rug op tafel gelegen. En oh wat was hij lief. Daarna op zijn zij om het katheter goed in te kunnen brengen. Dat was niet fijn, maar ook dat liet hij zonder problemen toe.
Onze lieverd, hoop zo dat je er nog een poosje bent.

Het is vrijdag de 13e april.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten