donderdag 22 februari 2018

Songan herinnering laatste dag 20-2-2018
Het kleed klaargelegd om Songan op te laten inslapen.
Hij ging er alvast op liggen.
Zijn ogen zijn dof, hij is niet meer blij.
Hij is op na zoveel jaar tobben met zijn gezondheid.
Alles is zo anders zonder onze grote druktemaker. Het is niet alleen stiller in huis, maar ik hoef me geen zorgen meer te maken om hem. Niet meer 4 x per dag zijn eten klaarzetten met zijn pancreasenzymen. Niet meer apart uitlaten, niet meer opletten hoe het met hem gaat. Was een soort 2e natuur geworden in al die jaren.
Ik kan nog nauwelijks bevatten dat het zo snel ging. Hij was 's nachts nog naar boven gekomen en op bed geslapen. Bij het opstaan iedereen goedemorgen gewenst op zijn manier. Samen met Cadanz zijn ochtendrondje gelopen, gegeten en ineens ging het mis .. Het was heel bizar.
Hij is gevallen en daarna is het niet meer goed gekomen. Hij wilde wel, de spirit was er nog, maar bij alles wat hij wilde doen, zakte hij in elkaar.
Hij kwam zelfs met zijn bal naar me toe, liet hem vallen, wilde hem pakken en viel om. Wat deed dat pijn om te zien. Het koppie was nog goed, maar zijn lichaam niet meer.

opgebaard in het dierenuitvaartcentrum IJsselstein
In de middag konden we hem weer ophalen.
Wat mis ik hem vreselijk . .

6 opmerkingen:

 1. Jullie hebben alles voor hem gedaan om zijn leven zo aangenaam mogelijk te maken. Nu is het moment gekomen dat hij niet meer wilde. Ik ken dit maar al te goed je voelt gewoon dat het genoeg is. Hij heeft een super leven gehad bij jullie maar nu is het tijd om hem los te laten. Ook weer ik dat het heel veel pijn doet maar denk aan de mooie tijden met hem. Rust zacht mooie Songan

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij is ouder geworden dan ik ooit had durven hopen, ben blij met de tijd die we gehad hebben met elkaar. Het is goed zo, ik heb er vrede mee, al mis ik hem enorm.
   Dank je wel voor je lieve woorden.

   Verwijderen
 2. Gecondoleerd met het verlies van Songan. Op een afstandje lees en leef ik mee met jullie honden. Fijn dat een hond zo waardig zijn leven kan beƫindigen, het verdriet is er niet minder om. Sterkte komende tijd.
  Gea van Rijsbergen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Gea. Ook voor de tips die je me voor Songan hebt gegeven..
   Het is een mooi afscheid geweest, ik ben blij voor hem dat hij nu rust heeft.

   Verwijderen