woensdag 1 november 2017

Vijfspan week 43 . . 23 ™ 29 oktober 2017Maandag was de eerste speurles van Ben. Lex was super enthousiast toen hij thuis kwam, dus dat was een succes. Dat speuren (geestelijk) vermoeiend is bleek wel, we hebben Ben de rest van de dag alleen nog slapend gezien. Zelfs de volgende dag was het nog aan hem te merken.
Dinsdag mochten Noëlla en Manoj weer aan de bak op dezelfde locatie in het Maximapark. Was het speuren met Ben op een prachtige maandag, op dinsdag liepen we flink door de bagger te ploegen. Geen probleem voor onze doorgewinterde baggeraars. Was weer een feestje voor onze honden. Ook Noëlla is na het speuren helemaal uitgeteld, iets wat niet vaak voorkomt.

Op woensdagavond gaat Ben naar de vervolgcursus die volgt op de puppycursus bij Hond-Kat in Nijkerkerveen. Zowel de puppy- als de vervolgcursus zijn erg leuk om te doen. Wat leer je daar veel, een training waar je wat aan hebt. Helemaal gericht op het opvoeden van je hond. Wel met enorme leuke oefeningen. Ook daarna komen baas en hond enthousiast en tevreden naar huis.

Zaterdag deden Djazz, Manoj en Noëlla examen voor geurdetectie level 2. Zouden ze geslaagd zijn? We moeten nog even wachten op de uitslag.

Zondag gingen we wandelen in de Soesterduinen met Noëlla en Ben. Georganiseerd door Kynologisch Instituut vanuit ’t Hart, waar Lex zijn cursus volgt met Ben en waar Noëlla ook een cursus heeft gedaan. Zij organiseren elke maand een wandeling.
Voor Ben was het de eerste keer in zo’n grote groep honden van alle rassen en formaten. Hij keek er niet van op. Het was een hele relaxte wandeling.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten