dinsdag 30 mei 2017

Gekke CadanzHoe duidelijk kan het zijn. Diep beledigd, het druipt er van af.
Cadanz kammen is een ramp, altijd al geweest. Bij normale temperaturen verlies je al heel wat vocht, maar bij deze hitte gutst het zweet van je af.
Ik gebruik een roskam terwijl ik er ondertussen de stofzuiger met hondenborstel eraan bij houd.
Dat scheelt heel wat rondvliegende haren en er komt alweer een pak vanaf. Maar met die kam gaat het lekker snel. Het uitdunmes erbij voor de broek en hupsekee, klaar is Kees, na het nodige tegenhouden, terugzetten en laten staan, want hij wil steeds gaan liggen.
M'n schattie heeft het maar slecht. Ik had hem eerder van de week al geknipt, zodat het niet te lang zou duren voor hem.
Nog erger dan kammen zijn vlooien- en tekendruppels, of een tekenband. In plaats daarvan heb ik een natuurlijk product geprobeerd, dat werkte niet afdoende. Ik vond drie teken bij hem.
Na het kammen pakte ik de frontline spray, je moet wat tenslotte.. hij ziet de fles aankomen en laat zich zo achter de trimtafel vallen. Ik had moeite om hem er achter vandaan te krijgen en hij probeerde hem nog te smeren ook. Mèènnn, hier wordt niemand vrolijk van. Ik hem bij zijn kladden gepakt, op tafel gezet en ingespoten. Nadat hij tig rondjes had gelopen van ellende, liet hij zich in de gang vallen en kreeg ik deze blik.. als ze konden doden poehh!

Ik dacht het goed te maken door hem samen met Songan in de bus mee te nemen naar het park. Konden ze daar even een stukje loslopen en hoefden ze niet van en naar huis te lopen.
Helaas wordt Songan steeds slechter en nadat hij geplast en gepoept had wilde hij niet verder. Hij draaide zich om en liep terug naar de bus. Het gaat bergafwaarts met m'n grote vriend. De vrolijkheid die hij ondanks z'n kwalen bleef houden, begint hij kwijt te raken. Lopen doet hij niet meer graag, dus voortaan gaat hij alleen mee om even te plassen en te poepen en daarna ga ik met de ander drie weg.
Ik begin het nu toch somberder in te zien ..

2 opmerkingen:

 1. Hoi Joke,
  Wat vreselijk dat hij nu zo hard achteruit lijkt te gaan,heel misschien ligt het aan de warmte van de afgelopen dagen.
  En de hoge luchtvochtigheid, hopelijk vind hij nog wat plezier terug in zijn leven en mist hij de baas vooral.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk ook dat het door de warmte komt, maar ik zag hem toch al achteruit gaan. Ik hield m'n hart al vast voor de zomerwarmte, zeker als het lang achter elkaar warm is. Dat kan zijn lijf met moeite aan. Hopelijk komt hij door de zomer heen, maar hij had het zwaar de afgelopen dagen.

   Verwijderen